Τα Καλύτερα Escape Room Χωρίς Ηθοποιούς Στην Αθήνα

(Χωρίς απόλυτη αριθμητική σειρά)

1. Η Έπαυλη – Paradox Project – Καλλιθέα

Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σε καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική… Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τη πικρή αλήθεια;

2. Το Βιβλιοπωλείο – Paradox Project – Καλλιθέα

Μετά τα γεγονότα στην Έπαυλη… Φεύγοντας, ξεχάσατε κάτι. Οι συνέπειες, αμείλικτες, είναι στο κατόπι σας. Καιροφυλακτούν πίσω απ’ την πλάτη σας, αθέατες, κρυμμένες στις σκιές που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε στο πέρασμά σας. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κανόνες άλλαξαν. Η κρίσιμη ώρα έφτασε.Τώρα που ανακάλυψες την Πικρή Αλήθεια… Μπορείς να ζήσεις με αυτήν;

3. HELLEVATOR – Escapepolis Galatsi – Γαλάτσι

Ο Charles Peterson, διευθυντής του τμήματος αιγυπτιακών αρχαιοτήτων του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, ανεβαίνοντας στο διαμέρισμά του, στο penthouse του 70 Pine Street Tower, βρίσκεται μυστηριωδώς δολοφονημένος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα στο ασανσέρ. Λίγες ώρες πρίν βρισκόταν στο χώρο του Μουσείου, όπου ετοιμάζεται πυρετωδώς η έκθεση αφιέρωμα στον Αιγυπτιακό θεό Seth. Μεταξύ των εκθεμάτων και τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν πρόσφατα στο φως από ομάδα αμερικανών αρχαιολόγων και ιστορικών οι οποίοι μελετούν επισταμένα στην Αίγυπτο τα τελευταία 15 χρόνια την λατρευτική επιρροή του Seth πάνω στους πιστούς του αλλά και την μεταφυσική του υπόσταση στην διαμόρφωση της πολιτισμικής κουλτούρας των μεταγενέστερων γενεών.Ο Peterson δεν είχε ιδιαίτερους φίλους στη Νέα Υόρκη, ούτε όμως και οικογένεια. Υπήρξε άνθρωπος μοναχικός και απόλυτα αφοσιωμένος στην επιστήμη του και στα καθημερινά διοικητικά του καθήκοντα. Μοναδική κοινωνική συναναστροφή, η επαφή του με τους συνεργάτες του, οι οποίοι λίγο μετά τον φόνο, βρίσκονται και οι ίδιοι χωρίς να το καταλάβουν, κατά κάποιο τρόπο μπλεγμένοι στην ιστορία. Πώς;Ο Peterson φυλούσε στο διαμέρισμά του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταφορά και το στήσιμο των εκθεμάτων.Χωρίς αυτά τα έγγραφα τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και η έκθεση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να ανέβουν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου και στο διαμέρισμα του Peterson για να αναζητήσουν ότι ακριβώς χρειάζονται. Όμως καθώς ανεβαίνουν με το ασανσέρ, τα σχέδιά τους ανατρέπονται.Οι πόρτες κλείνουν, το πνεύμα του Θεού Seth καταλαμβάνει το Hellevator και η πορεία του ασανσέρ ακολουθεί ξαφνικά μία ξέφρενη πορεία προς το άγνωστο.Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο…Ετοιμαστείτε για ένα παιχνίδι δυνατών αναταράξεων και μεγάλων ανατροπών!

4. Elixir Of Life – Brain On – Καλλιθέα

Η επιδίωξη της αιωνιότητας δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Μέσα από τη μελέτη σας, διασταυρώνετε τη τοποθεσία στην οποία πιθανότατα βρίσκεται το ελιξίριο της ζωής. Οδηγός σας οι σημειώσεις ενός αλχημιστή, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αναζήτησή του. Στη σπηλιά που καταλήξατε όλα φαίνεται να καταρρέουν. Θα καταφέρετε να γίνετε αθάνατοι πριν παγιδευτείτε για πάντα μέσα στη σπηλιά;

5. Chapter 1 – Missing Emma – Lockey Escape Rooms – Πειραιάς

Η παιδική σας φίλη Emma αγνοείται ακόμα μετά από χρόνια. Όταν μαθαίνετε πως η αστυνομία έχει σταματήσει τις προσπάθειες, λόγω έλλειψης στοιχείων, εσείς αποφασίζετε να προχωρήσετε σε έρευνα, ξεκινώντας από την παλιά σας γειτονιά και τον άνθρωπο που μπορεί να γνωρίζει κάτι… Ένα είναι σίγουρο… ότι πρέπει να κινηθείτε σιωπηλά και γρήγορα.

6. Chapter 2 – Searching Emma – Lockey Escape Rooms – Πειραιάς

Λίγος καιρός πέρασε από την προηγούμενη έρευνα σας και έχετε πλέον ανακαλύψει τον ένοχο. Είστε σίγουροι για την ταυτότητα και το παρελθόν του. Ενημερώσατε την αστυνομία για τα στοιχεία που βρήκατε και τον έχουν καλέσει στο τοπικό τμήμα.Έχετε 100′ να συλλέξετε πρώτοι στοιχεία, πριν τελειώσει η αστυνομία την ανάκριση και έρθει να ελέγξει το σπίτι του.ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ!

7. Exam – The Rubicon – Γαλάτσι

H ευθύνη της πιο σημαντικής δουλειάς στον πλανήτη είναι μεγάλη.Η σωστή επιλογή θα κάνει την διαφορά για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους!Μια δοκιμασία που θα ξεχωρίσει τους καλύτερους.Είσαι ένας από αυτούς?Και τι απέγιναν οι προηγούμενοι υποψήφιοι που απέτυχαν?4 υποψήφιοι90 λεπτά1 απάντησηΚαμία ερώτησηEσύ θα περάσεις το EXAM? Normal Mode: Η ομάδα μπορεί να πάρει βοήθειες μόνη της, αλλά θα υπάρχει βοήθεια και από μεριά Game Master. To σκορ της ομάδας ΔΕΝ καταγράφεται στο Hall of Fame. Challenge Mode: Η ομάδα διαχειρίζεται μόνη της τις βοήθειες χωρίς επέμβαση από τον Game Master. To σκορ της ομάδας καταγράφεται στο Hall of Fame. No Humour Mode: Η ομάδα παίζει στην ίδια δυσκολία με το Normal Mode αλλά ο ρόλος του Gamemaster υποβιβάζεται σε τυπικός δεδομένου ότι δεν υπάρχει το χιούμορ για να εκτιμηθεί κάτι άλλο. Το σκορ ΔΕΝ καταγράφεται στο Hall Of Fame.

8. Prometheus – Clock – Αγία Παρασκευή

Είστε μέλη της πειραματικης βάσης PROMETHEUS που πραγματοποιούνται έρευνες και πειράματα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων κυκλοφορεί μια φήμη σχετικά με τον ιδρυτή του PROMETHEUS, Dr Alexander Semov. Σε κάποιο πείραμα ένα λάθος του στοίχισε τη ζωή, λένε όμως ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε και βρίσκεται ζωντανός μέσα στις εγκαταστάσεις… … Ξαφνικά η ρουτίνα της βάσης σπάει. Μια έκρηξη σταματάει τα πάντα, οι σειρήνες ηχούν δυνατά και σε όλες τις οθόνες παιζει το ίδιο μήνυμα:”Εκκενώστε τον Προμηθέα.Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση.Σώστε το Subject 0…”

9. The Emperor’s Master Chef is dead – Mister.E – Αθήνα

Κίνα 1464 μΧ. και ο Αρχιμάγειρας του Αυτοκράτορα Μίνγκ είναι νεκρός! Ο Αυτοκράτορας έχει αρχίσει vα χάνει την υπομονή του, αφού κανένας σεφ στην αυτοκρατορία δεν κατάφερε να ετοιμάσει τα ξεχωριστά πιάτα του αποθανόντος. Δεδομένου ότι ο αποκεφαλισμός είναι η ποινή της αποτυχίας των Σεφ, ήρθε η σειρά σας να προσπαθήσετε να πάρετε την θέση του εκλιπόντος. Τώρα είναι η ώρα που θα σκεφτείς, θα λύσεις, θα μαγειρέψεις ώστε να γίνεις ο επόμενος Master Chef της Αυτοκρατορίας ή τουλάχιστον να ξεφύγεις με το κεφάλι σου πάνω από τους ώμους σου.

10. Μέγιερ ή σύγχρονος Φρανκενστάιν – MysterioCity – Νέα Πεντέλη

91c38580-f127-4b91-b57a-c78161f716a5-qc3lmssz824uqzthrpa78pleew991zd7wf27jstm3k


Είστε υπάλληλοι μουσείου και πηγαίνετε στο σπίτι του γιατρού Φρανς Μέγιερ για να παραλάβετε κάποια αντικείμενα για το μουσείο. Ο νεαρός γιατρός ήταν μέλος εξερευνητικής αποστολής, την οποία χρηματοδοτούσε το μουσείο που εργάζεστε. Ο γιατρός, όσο ήταν στο εξωτερικό, ενημερώθηκε ότι η γυναίκα του Άννα ήταν άρρωστη. Έτσι, επιστρέφει στην Πρωσία, φέρνοντας μαζί του τα συγκεκριμένα αντικείμενα.Παρά τις όποιες προσπάθειες του μουσείου , ο γιατρός δεν έχει επικοινωνήσει για την παράδοση των αντικειμένων. Αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα λένε ότι όταν δεν δίνει σημεία ζωής, συνήθως εργάζεται μανιωδώς πάνω σε κάποια ιδέα. Ακόμη, οι φίλοι του τον φωνάζουν Φρανκενστάιν από το αγαπημένο του βιβλίο «Φρανκενστάιν ή Σύγχρονος Προμηθέας» της Μαίρη Σέλλεϋ. Έτσι, αρχίζετε να φοβάστε ότι το ταξίδι σας θα είναι πιο επικίνδυνο απ’ ότι αρχικά πιστεύατε…Φτάνετε στο σπίτι του γιατρού και βρίσκετε την εξώπορτα ανοικτή. Μπαίνετε μέσα και η πόρτα ξαφνικά πίσω σας κλείνει. Έχετε 60 λεπτά για να φύγετε, πριν γυρίσει ο Μέγιερ και επιβεβαιωθούν οι φόβοι σας ανακαλύπτοντας ποια είναι η παράλογη ιδέα πάνω στην οποία εργάζεται ο γιατρός…