Τα Καλύτερα Escape Room Χωρίς Ηθοποιούς Στην Αθήνα

1. Η Έπαυλη – Paradox Project – Καλλιθέα

Μια αναπάντεχη πρόσκληση. Ένας μακρινός συγγενής, που έχει χρόνια να δώσει σημεία ζωής, επανεμφανίζεται. Καθώς διαισθάνεται ότι ένοχες εκκρεμότητες τον κατατρέχουν, σε καλεί στην έπαυλή του, για να μοιραστεί μαζί σου ένα μυστικό, το οποίο έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν και τα τυχοδιωκτικά χρόνια του στην Αφρική… Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τη πικρή αλήθεια;

2. Το Βιβλιοπωλείο – Paradox Project – Καλλιθέα

Μετά τα γεγονότα στην Έπαυλη… Φεύγοντας, ξεχάσατε κάτι. Οι συνέπειες, αμείλικτες, είναι στο κατόπι σας. Καιροφυλακτούν πίσω απ’ την πλάτη σας, αθέατες, κρυμμένες στις σκιές που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε στο πέρασμά σας. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κανόνες άλλαξαν. Η κρίσιμη ώρα έφτασε.Τώρα που ανακάλυψες την Πικρή Αλήθεια… Μπορείς να ζήσεις με αυτήν;

3. HELLEVATOR – Escapepolis Galatsi – Γαλάτσι

Ο Charles Peterson, διευθυντής του τμήματος αιγυπτιακών αρχαιοτήτων του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, ανεβαίνοντας στο διαμέρισμά του, στο penthouse του 70 Pine Street Tower, βρίσκεται μυστηριωδώς δολοφονημένος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μέσα στο ασανσέρ. Λίγες ώρες πρίν βρισκόταν στο χώρο του Μουσείου, όπου ετοιμάζεται πυρετωδώς η έκθεση αφιέρωμα στον Αιγυπτιακό θεό Seth. Μεταξύ των εκθεμάτων και τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν πρόσφατα στο φως από ομάδα αμερικανών αρχαιολόγων και ιστορικών οι οποίοι μελετούν επισταμένα στην Αίγυπτο τα τελευταία 15 χρόνια την λατρευτική επιρροή του Seth πάνω στους πιστούς του αλλά και την μεταφυσική του υπόσταση στην διαμόρφωση της πολιτισμικής κουλτούρας των μεταγενέστερων γενεών.Ο Peterson δεν είχε ιδιαίτερους φίλους στη Νέα Υόρκη, ούτε όμως και οικογένεια. Υπήρξε άνθρωπος μοναχικός και απόλυτα αφοσιωμένος στην επιστήμη του και στα καθημερινά διοικητικά του καθήκοντα. Μοναδική κοινωνική συναναστροφή, η επαφή του με τους συνεργάτες του, οι οποίοι λίγο μετά τον φόνο, βρίσκονται και οι ίδιοι χωρίς να το καταλάβουν, κατά κάποιο τρόπο μπλεγμένοι στην ιστορία. Πώς;Ο Peterson φυλούσε στο διαμέρισμά του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταφορά και το στήσιμο των εκθεμάτων.Χωρίς αυτά τα έγγραφα τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει και η έκθεση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Έτσι λοιπόν αποφασίζουν να ανέβουν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου και στο διαμέρισμα του Peterson για να αναζητήσουν ότι ακριβώς χρειάζονται. Όμως καθώς ανεβαίνουν με το ασανσέρ, τα σχέδιά τους ανατρέπονται.Οι πόρτες κλείνουν, το πνεύμα του Θεού Seth καταλαμβάνει το Hellevator και η πορεία του ασανσέρ ακολουθεί ξαφνικά μία ξέφρενη πορεία προς το άγνωστο.Τίποτα πια δεν είναι δεδομένο…Ετοιμαστείτε για ένα παιχνίδι δυνατών αναταράξεων και μεγάλων ανατροπών!

4. Elixir Of Life – Brain On – Καλλιθέα

Η επιδίωξη της αιωνιότητας δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Μέσα από τη μελέτη σας, διασταυρώνετε τη τοποθεσία στην οποία πιθανότατα βρίσκεται το ελιξίριο της ζωής. Οδηγός σας οι σημειώσεις ενός αλχημιστή, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αναζήτησή του. Στη σπηλιά που καταλήξατε όλα φαίνεται να καταρρέουν. Θα καταφέρετε να γίνετε αθάνατοι πριν παγιδευτείτε για πάντα μέσα στη σπηλιά;

5. Chapter 1 – Missing Emma – Lockey Escape Rooms – Πειραιάς

Η παιδική σας φίλη Emma αγνοείται ακόμα μετά από χρόνια. Όταν μαθαίνετε πως η αστυνομία έχει σταματήσει τις προσπάθειες, λόγω έλλειψης στοιχείων, εσείς αποφασίζετε να προχωρήσετε σε έρευνα, ξεκινώντας από την παλιά σας γειτονιά και τον άνθρωπο που μπορεί να γνωρίζει κάτι… Ένα είναι σίγουρο… ότι πρέπει να κινηθείτε σιωπηλά και γρήγορα.

6. Chapter 2 – Searching Emma – Lockey Escape Rooms – Πειραιάς

Λίγος καιρός πέρασε από την προηγούμενη έρευνα σας και έχετε πλέον ανακαλύψει τον ένοχο. Είστε σίγουροι για την ταυτότητα και το παρελθόν του. Ενημερώσατε την αστυνομία για τα στοιχεία που βρήκατε και τον έχουν καλέσει στο τοπικό τμήμα.Έχετε 100′ να συλλέξετε πρώτοι στοιχεία, πριν τελειώσει η αστυνομία την ανάκριση και έρθει να ελέγξει το σπίτι του.ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ!

7. Exam – The Rubicon – Γαλάτσι

H ευθύνη της πιο σημαντικής δουλειάς στον πλανήτη είναι μεγάλη.Η σωστή επιλογή θα κάνει την διαφορά για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους!Μια δοκιμασία που θα ξεχωρίσει τους καλύτερους.Είσαι ένας από αυτούς?Και τι απέγιναν οι προηγούμενοι υποψήφιοι που απέτυχαν?4 υποψήφιοι90 λεπτά1 απάντησηΚαμία ερώτησηEσύ θα περάσεις το EXAM? Normal Mode: Η ομάδα μπορεί να πάρει βοήθειες μόνη της, αλλά θα υπάρχει βοήθεια και από μεριά Game Master. To σκορ της ομάδας ΔΕΝ καταγράφεται στο Hall of Fame. Challenge Mode: Η ομάδα διαχειρίζεται μόνη της τις βοήθειες χωρίς επέμβαση από τον Game Master. To σκορ της ομάδας καταγράφεται στο Hall of Fame. No Humour Mode: Η ομάδα παίζει στην ίδια δυσκολία με το Normal Mode αλλά ο ρόλος του Gamemaster υποβιβάζεται σε τυπικός δεδομένου ότι δεν υπάρχει το χιούμορ για να εκτιμηθεί κάτι άλλο. Το σκορ ΔΕΝ καταγράφεται στο Hall Of Fame.

8. The Dark Side Of The Elements – Exit Plan – Άγιος Δημήτριος

Κάθε 5.000 χρόνια , όταν τρεις πλανήτες είναι σε έκλειψη , ανοίγει η μαύρη τρύπα σαν πόρτα και το κακό έρχεται…σπέρνοντας τρόμο και χαος.Τα τέσσερα στοιχεία της ζωής Νερό , Γη , Αερας και Φωτιά συγκεντρώνονται γύρο από ένα πέμπτο στοιχείο , το Φως … Πηγή της ζωής.Κάθε στοιχείο και μία τεράστια δύναμη. Όλα μαζί σε αρμονία παράγουν το Φως της δημιουργίας.Η ώρα όμως της έκλειψης είναι πλεον κοντά και τα τέσσερα στοιχεία έχουν χάσει ήδη την ισορροπία τους και το φως έχει χαθεί Όσο πλησιάζει η έκλειψη μύθοι και θρύλοι έρχοναι στην έπιφάνεια και μιλούν για ένα κρυφό ιερό βώμό των στοιχείων , και πως αυτός που θα τον ανακαλήψει θα περάσει απόο πολλές δυσκολίες και μακρύ δρόμο για να βρεί το φως. Για να τα καταφέρει ένα πράγμα θα χρειαστεί. Τον Σελινίτη. Τον κρύσταλλο που λένε πων βρίσκεται στον δάσος των ψυχών.Μόνο η ακτίδα φωτός του σελινίτη είναι ικάνη να ενεργοποιήσει το ουρανιο τόξο.Αλλιώς ???Το φως θα μετατραπεί σε σκότος και η ζωή σε θάνατο για πάντα.Μόνο λίγα λεπτά έμειναν μέχρι την έκλειψη!Ομως, ‘‘Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, παρά μόνο η ζωή’’

9. Prometheus – Clock – Αγία Παρασκευή

Είστε μέλη της πειραματικης βάσης PROMETHEUS που πραγματοποιούνται έρευνες και πειράματα πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στους διαδρόμους των εγκαταστάσεων κυκλοφορεί μια φήμη σχετικά με τον ιδρυτή του PROMETHEUS, Dr Alexander Semov. Σε κάποιο πείραμα ένα λάθος του στοίχισε τη ζωή, λένε όμως ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε και βρίσκεται ζωντανός μέσα στις εγκαταστάσεις… … Ξαφνικά η ρουτίνα της βάσης σπάει. Μια έκρηξη σταματάει τα πάντα, οι σειρήνες ηχούν δυνατά και σε όλες τις οθόνες παιζει το ίδιο μήνυμα:”Εκκενώστε τον Προμηθέα.Δεχόμαστε κυβερνοεπίθεση.Σώστε το Subject 0…”

10. The Emperor’s Master Chef is dead – Mister.E – Αθήνα

Κίνα 1464 μΧ. και ο Αρχιμάγειρας του Αυτοκράτορα Μίνγκ είναι νεκρός! Ο Αυτοκράτορας έχει αρχίσει vα χάνει την υπομονή του, αφού κανένας σεφ στην αυτοκρατορία δεν κατάφερε να ετοιμάσει τα ξεχωριστά πιάτα του αποθανόντος. Δεδομένου ότι ο αποκεφαλισμός είναι η ποινή της αποτυχίας των Σεφ, ήρθε η σειρά σας να προσπαθήσετε να πάρετε την θέση του εκλιπόντος. Τώρα είναι η ώρα που θα σκεφτείς, θα λύσεις, θα μαγειρέψεις ώστε να γίνεις ο επόμενος Master Chef της Αυτοκρατορίας ή τουλάχιστον να ξεφύγεις με το κεφάλι σου πάνω από τους ώμους σου.