Φωτογραφίες

Υπόθεση

Μετά τα γεγονότα στην Έπαυλη… Φεύγοντας, ξεχάσατε κάτι. Οι συνέπειες, αμείλικτες, είναι στο κατόπι σας. Καιροφυλακτούν πίσω απ’ την πλάτη σας, αθέατες, κρυμμένες στις σκιές που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε στο πέρασμά σας. Οι μάσκες έπεσαν. Οι κανόνες άλλαξαν. Η κρίσιμη ώρα έφτασε.Τώρα που ανακάλυψες την Πικρή Αλήθεια… Μπορείς να ζήσεις με αυτήν;#2 Καλύτερο Καλύτερο Escape Room στον Κόσμο στα TERPECAs 2019 & 2020#1 Καλύτερο International Escape Room στα Escape Room Awards 2021#1 Top Live Escape Room στα Escape Roomers DE AwardsΒραβείο Golden Lock 2020 από το Room Escape Artist

Διάρκεια

200 Λεπτά

Εύρος Τιμών

4 Παίκτες – 30€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 30€ ανα άτομο
6 Παίκτες – 27€ ανα άτομο
7 Παίκτες – 27€ ανα άτομο

Ωράριο

24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα – Κατόπιν Ραντεβού

Στοιχεία Επικοινωνίας

Χαροκόπου 93 & Ελ. Βενιζέλου (Θησέως), 17676, Καλλιθέα, Αττική, Ελλάδα
695 727 2369
[email protected]
http://www.paradoxproject.gr/

Social Media

Κριτική

Ξέρετε τι είναι παράδοξο? Να παίζεις για 3+ ώρες και να θες κι άλλο! Αυτό το συναίσθημα μας δημιούργησε το Paradox 2 επισκέπτοντας το πιο εντυπωσιακό Βιβλιοπωλείο.Ήδη το 1ο Paradox μας είχε ενθουσιάσει και μας είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια, πράγμα που κατάφερε το Νο. 2, καλύπτοντας τις προσδοκίες μας και απογειώνοντας την εμπειρία μας.

Οι Παράδοξοι δημιουργοί έχουν δημιουργήσει ένα πλήρως ατμοσφαιρικό μέρος, κάθε σημείο του δένει τέλεια με το σενάριο μέσα από την αρχιτεκτονική, τις μεταποιήσεις και όλα τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιήσει. Από την αρχή που θα μπεις μέσα καταλαβαίνεις ότι θα μπεις σε ένα χώρο άνω του μέσου όρου κι αν έχεις παίξει το 1ο ανυπομονείς να δεις πως θα αρχίσει να ξετυλίγεται. Κάθε λεπτομέρεια είναι μελετημένη γιατί πρόκειται για μια πολυσύνθετη εμπειρία που ακόμα και η αντίληψη που αποκτάς για κάθε σημείο μετράει. Μεγάλο συν η φυσικότητα των χώρων. Τα σκηνικά δεν είναι εκεί απλά για να υπάρχουν, αλλά για να σε βάλουν στο κλίμα του εκάστοτε σημείου της ιστορίας. Πολύ χτίσιμο και μερεμέτι, αν σκοπεύετε να φτιάξετε σπίτι, πάρτε καρτούλα!

Το δωμάτιο περιέχει μια πληθώρα γρίφων με πολλά καινοτόμα στοιχεία στο στήσιμο και τον τρόπο επίλυσης. Θα χρειαστείς όλες τις αισθήσεις σου, καθαρό μυαλό και τόλμη για να τα καταφέρεις. Όλα τα μέλη της ομάδας είναι απαραίτητα για να συνθέσουν το παζλ της λύσης σε κάθε γρίφο. Εκμεταλλευτήκαμε το μάξιμουμ του αριθμού συμμετοχής, περνώντας πολύ ευχάριστα και οι 7 μας. Να θυμάσαι ότι θέλει πολύ καλή παρατήρηση και τίποτα να μη σου φανεί περιττή λεπτομέρεια γιατί ίσως εκεί να κρύβεται η λύση.

Το δωμάτιο διαθέτει και μια πολύ πρωτότυπη και διασκεδαστική έκπληξη. Δε θα κάνουμε σπόιλερ, ας πούμε ότι θα σας θυμίσει κάτι από τα παιδικά σας χρόνια ή κάτι που συναντάμε συχνά σε ταινίες. Μόλις σας αποκαλυφθεί, αξίζει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

Είναι ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι και αρχάριες ομάδες θα δυσκολευτούν σε πολλά σημεία. Καλό είναι επίσης οι έμπειρες ομάδες να έχουν παίξει το 1ο Paradox και για να έχουν μια αίσθηση του σεναρίου, αλλά και για να αποκτήσουν μια εισαγωγή στη λογική των γρίφων, που εκτός του ότι είναι έξυπνοι, σχετίζονται με το χώρο, το σενάριο, αλλά και το ρόλο του παίκτη. Ο χρόνος αν και φαίνεται αρκετός, κυλάει σαν νερό. Θέλει εγρήγορση και να λειτουργείς ταυτόχρονα ατομικά και ομαδικά.

Το Paradox 2 είναι η τρανή απόδειξη πως τα αμιγώς γριφοδωμάτια δεν είναι κάτι ξεπερασμένο, ούτε βαρετό. Το αντίθετο, μας θυμίζει την ουσία των escape rooms και πως αν έχει γίνει μια σοβαρή και μελετημένη δουλειά, με φαντασία και ευρηματικότητα μπορείς να περάσεις πολύ καλά και να μη θες να τελειώσει! Παράδοξα πράγματα!

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Το Βιβλιοπωλείο – Paradox Project – Καλλιθέα”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ