Φωτογραφίες

Υπόθεση

Η κατολίσθηση στο παλιό ορυχείο άφησε την εξόρυξη των πολύτιμων λίθων στην μέση… Το οξυγόνο είναι όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα σας… Η παλιά οξυγονομηχανή του ορυχείου καταρρέει… Ελπίζετε ότι οι κοφτές σας ανάσες, θα σας φτάσουν… Όμως τώρα δεν μπορείτε να κάνετε πίσω! Πρέπει να βρείτε τους πολύτιμους λίθους πάση θυσία και να καταφέρετε να βγείτε πριν να είναι πολύ αργά…!

Διάρκεια

80 Λεπτά

Εύρος Τιμών

2 Παίκτες – 22,5€ ανα άτομο
3 Παίκτες – 17€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 15€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 13€ ανα άτομο
6 Παίκτες – 12€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα 10:30–22:30
Τρίτη 10:30–22:30
Τετάρτη 10:30–22:30
Πέμπτη 10:30–22:30
Παρασκευή 10:30–23:30
Σάββατο 10:30–23:30
Κυριακή 10:30–22:30

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφ. Ηρακλείου 197, 142 31, Νέα Ιωνία, Αττική, Ελλάδα
21 0279 9427
[email protected]
http://www.escapethebox.gr/

Social Media

Κριτική

Τα διαμάντια κρύβονται κάτω από τη γη, αλλά όπως αποδείχθηκε κάποια διαμαντάκια βρίσκονται και στην επιφάνεια της. Φυσικά μιλάμε για το δωμάτιο “The Mine”. Η εμπειρία μας με το The Box ήταν από την αρχή που τη τιμήσαμε αγαπημένη. Δωμάτια με φαντασία, μεράκι και διάθεση για ένα σωστό και καλό αποτέλεσμα. Έτσι δε θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε και το νεότερο «παιδί» τους, που με χαρά το περιμέναμε από όταν μάθαμε ότι είναι υπό κατασκευή.

Το Mine διαδραματίζεται όπως ορίζει και το όνομα του, σε ένα ορυχείο. Την αίσθηση αυτή έχουν καταφέρει να στη μεταφέρουν και με το παραπάνω. Η ιδέα είναι να βρίσκεσαι σε ένα χώρο που παραπέμπει και σε ορυχείο αλλά και σε εργοτάξιο ανθρακωρύχων. Βράχος γύρω γύρω, χαμηλοί φωτισμοί, περάσματα και υποστυλώματα συνθέτουν το σκηνικό. Ενδεχομένως, η εμπειρία θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και με ορισμένα ηχητικά εφέ που θα ακούγονταν ανά διαστήματα. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, είναι από τα δωμάτια που το σκηνικό σου ανεβάζει την διάθεση, διότι δεν αρκεί να περιγράφει ο GM το σενάριο ή να έχει 2-3 στοιχεία που παραπέμπει στην ιστορία αλλά να σου δημιουργεί και μια όσο γίνεται ρεαλιστική αίσθηση αυτού.

Από την αρχή καταλαβαίνεις το ευχάριστο δεδομένο του ότι οι γρίφοι είναι σχετικοί με το θέμα. Όλα όσα έχεις να κάνεις και με τον τρόπο που θα τα κάνεις, σχετίζεται με το πώς θα λειτουργούσες αν ήσουν εγκλωβισμένος σε ένα τέτοιο χώρο. Αρκετοί και έξυπνοι γρίφοι που τεστάρουν τη σκέψη και την παρατηρητικότητα σου είναι απλωμένοι στον χώρο. Φυσικά επειδή μιλάμε για προσομοίωση μιας ρεαλιστικής περίπτωσης εγκλωβισμού σε ορυχείο, υπάρχουν και τα σημεία που εμπλουτίζουν την εμπειρία με ειδικούς γρίφους που μπορούν να… σου κόψουν την ανάσα!

Το παιχνίδι έχει πολύ καλή ροή. Οι βοήθειες δίνονται με πολύ σωστό τρόπο και χωρίς να αλλοιώνουν ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία. Και το μέσο που δίνονται είναι σχετικά καλό και δένει με το σύνολο.

Και φυσικά πως θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε για το φινάλε. Βασικά όντως δε θα μιλήσουμε γιατί θα ήταν κρίμα να το spoilaρουμε. Πολύ ευχάριστο το τελείωμα που κάνει την απόδραση περιπετειώδη και ακόμα πιο ρεαλιστική! Έτσι κι αλλιώς είχαμε αρχίσει να απολαμβάνουμε την τελική επίλυση ποσό μάλλον όταν ήρθε κι αυτός ο ωραίος επίλογος.

Για άλλη μια φορά τα παιδιά εκεί ήταν σούπερ φιλόξενα, ευγενικά και ευδιάθετα. Η δουλειά που κάνουν είναι εξαιρετική και για αυτό φυσικά τα δωμάτια τους είναι τόσο ψηλά σε προτίμηση. Μη χάνετε στιγμή! Σηκώστε μανίκια κι αρχίστε να σκάβετε μέχρι να βγείτε στο Mine!

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “The MINE Box – The Box – Νέα Ιωνία”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ