Φωτογραφίες

Υπόθεση

Κάθε 5.000 χρόνια , όταν τρεις πλανήτες είναι σε έκλειψη , ανοίγει η μαύρη τρύπα σαν πόρτα και το κακό έρχεται…σπέρνοντας τρόμο και χαος.Τα τέσσερα στοιχεία της ζωής Νερό , Γη , Αερας και Φωτιά συγκεντρώνονται γύρο από ένα πέμπτο στοιχείο , το Φως … Πηγή της ζωής.Κάθε στοιχείο και μία τεράστια δύναμη. Όλα μαζί σε αρμονία παράγουν το Φως της δημιουργίας.Η ώρα όμως της έκλειψης είναι πλεον κοντά και τα τέσσερα στοιχεία έχουν χάσει ήδη την ισορροπία τους και το φως έχει χαθεί Όσο πλησιάζει η έκλειψη μύθοι και θρύλοι έρχοναι στην έπιφάνεια και μιλούν για ένα κρυφό ιερό βώμό των στοιχείων , και πως αυτός που θα τον ανακαλήψει θα περάσει απόο πολλές δυσκολίες και μακρύ δρόμο για να βρεί το φως. Για να τα καταφέρει ένα πράγμα θα χρειαστεί. Τον Σελινίτη. Τον κρύσταλλο που λένε πων βρίσκεται στον δάσος των ψυχών.Μόνο η ακτίδα φωτός του σελινίτη είναι ικάνη να ενεργοποιήσει το ουρανιο τόξο.Αλλιώς ???Το φως θα μετατραπεί σε σκότος και η ζωή σε θάνατο για πάντα.Μόνο λίγα λεπτά έμειναν μέχρι την έκλειψη!Ομως, ‘‘Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, παρά μόνο η ζωή’’

Διάρκεια

80 Λεπτά

Εύρος Τιμών

2 Παίκτες – 19€ ανα άτομο
3 Παίκτες – 17€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 15€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 14€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα 12:00 – 01:30
Τρίτη 12:00 – 01:30
Τετάρτη 12:00 – 01:30
Πέμπτη 12:00 – 01:30
Παρασκευή 12:00 – 01:30
Σάββατο 12:00 – 01:30
Κυριακή 12:00 – 01:30

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αϊδινίου 5, 17343, Αγιος Δημήτριος, Αττική, Ελλάδα
21 0973 9698
[email protected]
http://www.exitplan.gr/

Social Media

Κριτική

Ποιος θα φανταζόταν ότι μια παλιά αποθήκη καλλυντικών πίσω από το mall του Αγίου Δημητρίου θα έκρυβε ένα διαμαντάκι. Εμείς σίγουρα όχι. Ένα κυριακάτικο απόγευμα η επιστημονική ομάδα αποφάσισε να κάνει μια μικρή εξόρμηση στα νότια προάστια και να για να τσεκάρει το χώρο του Exit Plan και πιο συγκεκριμένα το αρκετά intriguing δωμάτιο “The Dark side of Elements”.

Η υποδοχή αν και αρκετά θερμή και πρόσχαρη δεν σε υποψιάζει ούτε στο ελάχιστο για το τι ακολουθεί. Η πλοκή είναι απ τις πιο παλιές, ενώνεις τα 4 στοιχεία για να δημιουργηθεί ένα νέο που θα σώσει τον κόσμο.(Iron man 2 style). Ύστερα μπαίνεις στο δωμάτιο οδηγούμενος από την GM (γιατί ναι έχεις κλειστά μάτια) κι απλά νιώθεις αυτή την ευχάριστη ανυπομονησία για το τι ακολουθεί. Με το σήμα της τα μαντήλια πέφτουν και ο χρόνος ξεκινά.

Το δωμάτιο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι τόσο ατμοσφαιρικό που μένεις για κάποια δευτερόλεπτα με το στόμα ανοιχτό από τις λεπτομερείς πινελιές που υπάρχουν κι από τον ελάχιστο φωτισμό (εξαιρετικά vital όμως για να μην χαλάσει το όλο concept). Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ΌΛΟ το δωμάτιο είναι χειροποίητο, από τους γρίφους μέχρι το σκηνικό (ρωτήστε τους στο τέλος τι χρησιμοποίησαν. Πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες).

Οι γρίφοι έξυπνοι, αρκετά καλού επιπέδου (ομάδες με κάποια δωμάτια στο ενεργητικό τους είναι πιο πιθανό να βγουν απ ότι αρχάριες), απόλυτα ΛΟΓΙΚΟΙ και σε αρκετά σημεία συνεργατικοί. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι δεν υπάρχει ούτε ένα λουκέτο να ανοίξεις… Όλα στηρίζονται σε μηχανισμούς (μοναδικά ευρηματικό ).

Το δωμάτιο μπορούν να το φέρουν βόλτα από 4-6 άτομα (ενήλικες αλλά και έφηβοι) καθώς πάντα υπάρχουν πράγματα να κάνεις. Οι βοήθειες, που έρχονται σε ρόλο έκπληξη, απλά θα σας καθοδηγήσουν προς τις λύσεις των γρίφων χωρίς να σας τις αποκαλύψουν. Συνολικά είναι ένα δωμάτιο που από την πρώτη στιγμή γίνεσαι ένα με αυτό και σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ιστορίας, των γρίφων, των κρυφών περασμάτων και την παντελή έλλειψη τεχνολογίας (οθόνη βοηθειών ή οθόνη χρόνου) οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι τα 60′ είναι λίγα και θες κι άλλο… (γι αυτό έχουν φροντίσει οι υπεύθυνοι για άλλα 2 δωμάτια).

Το δωμάτιο μπορεί να χαρακτηριστεί με μια μόνο λέξη: Μεράκι!
Spoiler alert: Αν καταφέρετε και εντοπίσετε το χειριστήριο του air condition δεν βοηθάει πουθενά παρά μόνο στην ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα στον χώρο.

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “The Dark Side Of The Elements – Exit Plan – Αγιος Δημήτριος”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ