Φωτογραφίες

Υπόθεση

To Blue Room έφθασε στην Αθήνα…στο Athens Clue… στη Γλυφάδα… Οι μεγαλύτερες συμμορίες στον κόσμο θέλουν να το αποκτήσουν πάση θυσία… Εσείς και η συμμορία σας θα τα καταφέρετε μέσα σε 70 λεπτά?

Διάρκεια

100 Λεπτά

Εύρος Τιμών

3 Παίκτες – 25€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 22€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 20€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα: Κλειστά
Τρίτη: Κλειστά
Τετάρτη 16:00 – 23:00
Πέμπτη 16:00 – 23:00
Παρασκευή 16:00 – 23:00
Σάββατο 13:00 – 23:00
Κυριακή 13:00 – 23:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ξάνθου 3, 166 74, Γλυφάδα, Αττική, Ελλάδα
21 1013 7500
[email protected]
http://athensclue.gr/

Social Media

Κριτική

Όντας λάτρες της τέχνης, μόλις μάθαμε για το Blue Room θελήσαμε να μπούμε κι εμείς στο παιχνίδι και να το αποκτήσουμε! Παρκάρεις στη Γλυφάδα και μπαίνεις σε μια πινακοθήκη όπου αρχίζεις να σκαλίζεις παντού, εκθέματα, αποθήκες, γραφεία κτλ μέχρι να βρεις το πολυπόθητο έκθεμα για το οποίο ήρθες.

Μιλάμε σαφώς για ένα δωμάτιο πρώτης γενιάς. Ένα λειτουργικό στήσιμο σκηνικού να θυμίζει πινακοθήκη και οι γρίφοι σκορπισμένοι στο χώρο όπου κυρίως ανοίγεις λουκέτα και προχωράς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρόκειται για ένα βαρετό δωμάτιο, το αντίθετο. Από την αρχή που μπαίνεις σε ιντριγκάρει καθώς δεν είναι εμφανές το από πού θα αντλήσεις τα στοιχειά και αναρωτιέσαι πως θα καταφέρεις να βρεις τους απαραίτητους συνδυασμούς. Άπαξ και βρεις την άκρη της κλωστής το πράμα αποκτάει ροή.

Υπάρχουν γρίφοι με ενδιαφέροντα στοιχειά όπως υπάρχουν και παραπλανητικά δεδομένα κάτι που μπορεί να μπερδέψει και να ανεβάσει λίγο τη δυσκολία. Σε γενικές γραμμές οι γρίφοι είναι βατοί και ιδανικοί για αρχάρια ομάδα. Μια έμπειρη ομάδα αν βρει ρυθμό και λογική δε θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ίσως σε ένα δυο γρίφους μόνο, αλλά και πάλι θα το ευχαριστηθεί.

Όσο προχωράει το παιχνίδι εμπλουτίζεται ο χώρος και οι γρίφοι. Ο χρόνος είναι επαρκής και όποτε χρειάζεται καθοδήγηση γίνεται με ωραίο και σωστό τρόπο. Προς το τέλος του δωματίου ίσως γίνει λίγο πιο έντονο αν δεν έχεις διαχειριστεί το χρόνο καθώς γίνονται πιο συνδυαστικοί οι γρίφοι. Θέλει συνεργασία και κυρίως συνεννόηση μεταξύ των παικτών για να μη τους ξεφύγει κανένα στοιχείο.
Ο GM μας όπως και όλα τα παιδιά εκεί πολύ καλός, ευγενικός και με ευχάριστη διάθεση. Μας καθοδηγούσε σωστά όποτε χρειαζόταν και μας έλυσε ότι απορίες μπορεί να είχαμε για κάποιο γρίφο ή σε σχέση με το δωμάτιο.

Δεν είναι υψηλών προσδοκιών αλλά είναι ένα πολύ ευχάριστο back to basics δωμάτιο, να λύσεις γρίφους με τη παρέα σου και να κάνεις ένα διάλειμμα από τα πιο πολύπλοκα ή αγχώδη δωμάτια. Βάλτε στο αμάξι να παίζει το «I’m Blue” και ξεκινήστε για εκεί!

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “The Blue Room – Athens Clue Glyfada”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ