Φωτογραφίες

Υπόθεση

Ξυπνάς και είσαι παγιδευμένος σε ένα μπουντρούμι… Το κεφάλι σου πονάει ακόμα από το χτύπημα… Βρίσκεσαι στο κάστρο του Αθάνατου!!! Εκεί κρύβεται λένε και ένας αμύθητος θησαυρός, αν βγεις ζωντανός ίσως τον κάνεις δικό σου! Ένας ερευνητής, που λέει ότι γνωρίζει πράγματα, σε προσεγγίζει… Θα σε βοηθήσει? Τι θέλει όμως για αντάλλαγμα? Τον εμπιστεύεσαι? ΒΓΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ… ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ!

*** Το δωμάτιο έχει κλείσει ***

Διάρκεια

140 Λεπτά

Εύρος Τιμών

3 Παίκτες – 27€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 25€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 22€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα – Κλειστά
Τρίτη – Κλειστά
Τετάρτη – Κλειστά
Πέμπτη – Κλειστά
Παρασκευή – Κλειστά
Σάββατο – Κλειστά
Κυριακή – Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κωνσταντινουπόλεως 65, 122 42, Αιγάλεω, Αττική, Ελλάδα
21 3035 6553
[email protected]
https://www.escaped.gr/

Social Media

Κριτική

Στο τέλος μπορεί να μείνει μόνο ένας… έλεγε κάποτε μια αθάνατη ψυχή. Εδώ όμως δε θα μιλήσουμε για αυτόν τον αθάνατο, αλλά για άλλο ένα καταπληκτικό δωμάτιο της Escaped. Φτάνοντας στον γνωστό αγαπημένο μας χώρο, ήδη η άκρη του ματιού μας πιάνει την είσοδο από την οποία θα μπούμε κι η ανυπομονησία ξεκινάει!

Αφού γίνεται η απαραίτητη εισαγωγή της ιστορίας και των στοιχείων που πρέπει να προσέξουμε μέσα, καταλαβαίνουμε πως έχουμε να κάνουμε με ένα απαιτητικό γριφοδωμάτιο και με μπόλικα easter eggs που ενδέχεται να συναντήσουμε εδω κι εκεί. Τα σκηνικά προσεγμένα στη λεπτομέρεια! Έχεις δεν έχεις πάει Σκωτία να δεις το κάστρο, είναι σαν να μεταφέρεσαι εκεί. Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού νιώθεις αυτό το μεσαιωνικό αέρα που αποπνέει, τόσο στα στοιχεία της διακόσμησης όσο και στο κλίμα που νιώθεις να υπάρχει έξω από το κάστρο. Είναι μεγάλη επιτυχία ένα δωμάτιο να σε μεταφέρει τελείως έξω από την εικόνα του αρχικού κτιρίου που εισήλθες και να νομίζεις οτι βρέθηκες κάπου άλλου. Κι αυτό το δωμάτιο το καταφέρνει: αίσθηση κάστρου, λάβαρα, σπαθιά, ξυλόπορτες, τα πάντα όλα είναι εκεί. Ο φωτισμός είναι ιδανικός και στο να διατηρεί τη μεσαιωνική αίσθηση αλλά και να μην εμποδίζει το παιχνίδι σου. Η διαρρύθμιση του χώρου έχει γίνει με πολύ έξυπνο τρόπο ώστε να δίνει την αίσθηση ενός τεράστιου χώρου μέσω των πολλών εναλλαγών σκηνικών.

Οι γρίφοι ένας κι ένας όλοι. Πάρα πολλοί νέοι και πρωτότυποι γρίφοι συνδυάζονται με άλλους κλασικούς και με άλλους που μπορεί κάποιοι να έχουν συναντήσει κι αλλού αλλά έχουν τέτοιες τροποποιήσεις που αποπνέουν κάτι νέο και μοναδικό. Απαιτητικοί στην πλειοψηφία τους, με απαιτήσεις σε συνδυαστική σκέψη και παρατηρητικότητα. Εδώ το να είσαι ομάδα δεν είναι τίτλος τιμής, αλλά ουσίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία και συνεννόηση για να μπορέσουν να επιλυθούν. Όλοι οι γρίφοι είναι αρμονικότατοι με την ατμόσφαιρα και το όλο κόνσεπτ. Το πλεονέκτημα του να είναι δωμάτιο εποχής εξυπηρετεί τέλεια τη χρήση από λουκέτα, αλλά εκεί που έρχονται οι αυτοματισμοί ό,τι και να πεις είναι λίγο. Φαίνεται το μεράκι στους γρίφους από την εισαγωγή τεχνολογιών που δίνουν το κάτι παραπάνω σε τέτοια δωμάτια. Γρίφοι που σου ξυπνάνε όλες τις αισθήσεις.

Ο χρόνος είναι ικανοποιητικός για την επίλυση των γρίφων, αν και σε έχει σε εγρήγορση. Θέλει το κάτι παραπάνω σε σκέψη για να είσαι on time, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχεις το περιθώριο να σκεφτείς και φυσικά να απολαύσεις το χώρο. Οι βοήθειες έρχονται με ωραίο και ταιριαστό τρόπο, και χωρίς να σου χαλάει τη ροή. Το δωμάτιο κρύβει και κάποιες εκπλήξεις, που μπορεί να απαιτήσουν από τους παίκτες λίγο παρατηρικότητα παραπάνω, αλλά δίνει μια νότα απόλαυσης παραπάνω στο παιχνίδι. Σίγουρα δεν είναι ένα δωμάτιο για μια τελείως αρχάρια ομάδα καθώς οι γρίφοι είναι απαιτητικοί, ο χρόνος οριακός και θα ήταν κρίμα να λυθεί όλο με τη βοήθεια του GM.

Τα 4 άτομα μάξιμουμ είναι ιδανικός αριθμός κυρίως για να μπορούν όλοι να καταπιαστούν με κάτι μέσα στο δωμάτιο ως προς τους γρίφους. Όλο το προσωπικό για μια ακόμα φορά έτοιμο να μας εξηγήσει τα πάντα και με το παραπάνω. Να μοιραστούν σκέψεις και ιδέες τους μαζί μας κι εμείς μαζί τους. Το immortal, είναι η χαρά του γριφοδωματίου μια κατηγορία δωματίων που δυστυχώς έχει
περάσει λίγο σε 2η μοίρα , αλλά ευτυχώς δουλειές σαν αυτό φωνάζουν “είμαστε εδώ” και θυμίζουν τη χαρά του παιχνιδιού να σκέφτεσαι και να λύνεις γρίφους μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με ένα καλό σενάριο και πλούσια σκηνικά. Ελπίζουμε να δούμε κι άλλα τέτοια
πολλά στο μέλλον.

Δεν ξέρουμε αν θα βρείτε την αθανασία μέσα εκεί, σίγουρα θα μείνετε αναίσθητοι από τη μαγεία του όταν το παίξετε!

Stam

Πληροφορίες

Χάρτης

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “ROOM 201: Immortal – Escaped – Αιγάλεω”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ