Φωτογραφίες

Υπόθεση

Το ονόμασαν έτσι λόγω της μορφολογίας του. Ανακαλύφθηκε στα έργα επέκτασης του μετρό το 2007. Η έρευνα σταμάτησε ξαφνικά μετά από παράξενες συμπεριφορές εργατών, ενώ η υπόγεια σήραγγα σφραγίστηκε για πάντα! Η είδηση φυσικά θάφτηκε από τα μέσα ενημέρωσης και μαζί το μυστικό του Zygote (Ζάιγκοτ). Φήμες λένε ότι οι πυρήνες του είναι ακόμα ενεργοί… -Dr. Henry Foster, 2014 2021: Μια ομάδα επιστημόνων ιδρύει το μυστικό κέντρο ερευνών Zygote1, με την ελπίδα ότι θα ανακτηθούν οι πυρήνες του σκάφους και θα χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά… Μπορείς να βοηθήσεις? Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα για να λάβεις μέρος σε μια αποστολή εξερεύνησης!

*** Το δωμάτιο έχει κλείσει ***

Διάρκεια

90 Λεπτά

Εύρος Τιμών

2 Παίκτες – 25€ ανα άτομο
3 Παίκτες – 20€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 18€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 16€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα – Κλειστά
Τρίτη – Κλειστά
Τετάρτη – Κλειστά
Πέμπτη – Κλειστά
Παρασκευή – Κλειστά
Σάββατο – Κλειστά
Κυριακή – Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κωνσταντινουπόλεως 65, 122 42, Αιγάλεω, Αττική, Ελλάδα
21 3035 6553
[email protected]
https://www.escaped.gr/

Social Media

Κριτική

Κυριακή βράδυ και είπαμε να πάμε μια βόλτα από Αιγάλεω με το Μετρό. Και έτσι όπως περιμέναμε στην αποβάθρα, ένας μυστηριώδης εργοδηγός μας είπε: «Το ξέρατε ότι ήταν να ανοίξει κι άλλη γραμμή?!» Και γιατί σταμάτησε εν έτη 2030 του απαντήσαμε… «Εξωγήινοι!!» μας είπε και χάθηκε στο τούνελ… μάλλον για να κάνει καμιά δουλειά.

Όλα αυτά λοιπόν, βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα, μας φέρανε στο Zygote!

Είναι από τα δωμάτια που εκπέμπουν αρτιότητα από μακριά. Καιρό τώρα το είχαμε στο πρόγραμμα μας και αφού παίξαμε, καταλάβαμε πως κακώς το τρενάραμε τόσο καιρό.

Αρχικά να πούμε για τον χώρο. Μέχρι να φτάσεις στον βασικό χώρο κατεβαίνεις συνεχώς, οπότε ήδη μπαίνεις σε κλίμα εργοταξίου Μετρό, στο οποίο όμως κάτι απρόσμενο έχει συμβεί! Γενικά είναι από τις πιο καλές και σωστές αξιοποιήσεις υπόγειου χώρου που έχουμε συναντήσει κατά καιρούς σε Escape Room. Λόγω θέσης (των υπογείων χώρων) πολλά δωμάτια φροντίζουν να έχουν μια θεματολογία που δεν απαιτεί πολλές επεμβάσεις και εκμεταλλεύονται τη μορφή του υπογείου χώρου όπως είναι. Εδώ η δουλειά που έχει γίνει είναι εξαιρετική. Ο χώρος έχει εμπλουτιστεί ιδιαίτερα με στοιχεία γύρω από τη θεματολογία και έχουν αξιοποιηθεί τα ανοίγματα στο έπακρο, χωρίς να αφαιρεί την υπόγεια αίσθηση η οποία είναι και απαραίτητη. Τα σκηνικά είναι πλούσια, και η αρχιτεκτονική ιδανική ώστε τα επιμέρους tasks που πρέπει να κάνεις να μοιράζονται ωραία στο δωμάτιο και να σου δημιουργεί μια αίσθηση ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις ένα συνολικό μηχανισμό ώστε να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα… αν μπορεί να θεωρηθεί τελικό!

Στη ροή του παιχνιδιού, παίρνεις πολλά χιντ συμπυκνωμένα και για την πλοκή του δωματίου. Τι πραγματικά συνέβη εκεί κάτω πριν εσύ και η ομάδα σου φτάσετε. Έτσι καταλαβαίνεις και γιατί κάνεις κάποια πράγματα όπως και τη θέση κάποιων αντικειμένων που συναντάς ή σε τι κατάσταση είναι.

Οι γρίφοι είναι πλούσιοι, μέσα στο θέμα και καθόλου μονότονοι! Το δωμάτιο είναι ιδανικό για τους λάτρεις των γρίφων και ένα καλό γριφομάρκετινγκ για όσους θέλουν μόνο να τρέχουν και να τους κυνηγάνε. Απαιτούν συνδυαστική σκέψη, καλή συνεργασία, παρατήρηση και λογική αντίληψη, τι θα έκανε δηλαδή κάποιος σε πραγματική περίπτωση για να ενεργοποιήσει κάτι και να προχωρήσει παρακάτω. Υπάρχει συνδυασμός λουκέτων και αυτοματισμών. Κάθε γρίφος με τη λύση του είναι σαν να ξεδιπλώνεις το κουβάρι της ιστορίας, ενώ παράλληλα κινείσαι προς τη διεκπεραίωση της δικής σου αποστολής. Εκεί βλέπεις κι ένα άλλο γνώρισμα, όπου υπάρχουν γρίφοι σχετικά με την επιστημονική ομάδα κι άλλοι σχετικά με τους εξωγήινους κι επομένως τα στοιχεία που διαχειρίζεσαι είναι προσαρμοσμένα για τον καθένα. Ο χρόνος για μια δεμένη και έμπειρη ομάδα είναι αρκετός για την επίλυση τους.

Το acting είναι λειτουργικό, με κάποιες δόσεις άλλοτε χιούμορ κι άλλοτε έντασης, είναι ένα στοιχείο που δεν ενοχλεί ούτε επηρεάζει τη ροη, αντίθετα συμπληρώνει στοιχεία της ατμόσφαιρας και προσφέρει βοήθεια όποτε κι εφόσον χρειαστεί χωρίς να μειώνει καθόλου την εμπειρία.

Είναι ένα πληρέστατο δωμάτιο, σίγουρα όχι για τελείως άπειρες ομάδες καθώς οι γρίφοι είναι σχετικά απαιτητικοί και ο χώρος μπορεί να τους φανεί ελαφρώς χαοτικός. Ευχαριστιέσαι να παίζεις και δε σου φαίνεται καθόλου η διάρκεια των 100′. Τουναντίον ίσως κατά βάθος να ήθελες κι άλλο, αφού βγεις. Τίποτα δεν είναι περιττό, όλα είναι δομημένα όπως πρέπει το τελικό κομμάτι ανεβάζει ακόμα πιο πάνω την εμπειρία με όλο αυτό που έχουν δημιουργήσει και κτίσει τα παιδιά εκεί. Τα μόνο χιντ που θα δώσουμε είναι:

Ρωτήστε για τα fun fact του δωματίου στο τέλος και
Μη ξεχάσετε να βγάλετε selfie! Θα καταλάβετε πότε.
Για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό ήταν φιλόξενο, με διάθεση να συζητήσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί μας κι εμείς μαζί τους.

Βγάλτε εισιτήρια λοιπόν, και…προσοχή στο κενό μεταξύ συρμού κι αποβάθρας.

Πληροφορίες

Χάρτης

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “ROOM 001: Zygote – Escaped – Αιγάλεω”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ