Φωτογραφίες

Υπόθεση

Βρίσκεστε παγιδευμένοι σε ένα παράξενο δωμάτιο μιας στοιχειωμένης έπαυλης στη βορειότερη πλευρά του Μανχάταν, όπου πριν από πολλά χρόνια η Alice Griffin, μια καταραμένη γριά που καταπιανόταν με μάγια και μαύρα ξόρκια, κακοποίησε μέχρι θανάτου τα έξι εγγόνια της. Στη σκοτεινή σοφίτα, όπου για καιρό τα είχε κλειδωμένα, ακούγεται ακόμα το απελπισμένο κλάμα τους και οι φοβισμένες φωνές τους… Την ώρα που η πόλη κοιμάται, περίεργα πράγματα συμβαίνουν… σκιές περιφέρονται, αντικείμενα μετακινούνται και άναρθρες κραυγές πλημμυρίζουν τους σάπιους τοίχους της τρομακτικής έπαυλης. Το δαιμονισμένο πνεύμα της μάγισσας βρίσκεται παντού και σας καταδιώκει. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να βγείτε από το σπίτι… Μπορείτε να ανακαλύψετε το μυστικό ξόρκι της γριάς, να ελευθερώσετε τις 6 ψυχές των άτυχων παιδιών και να δραπετεύσετε ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ από τη στοιχειωμένη έπαυλη όπου ζει το σατανικό πνεύμα της Griffin ή θα είστε εσείς τα επόμενα θύματά της;

*** Το δωμάτιο έχει κλείσει ***

Ωράριο

Δευτέρα – Κλειστά
Τρίτη – Κλειστά
Τετάρτη – Κλειστά
Πέμπτη – Κλειστά
Παρασκευή – Κλειστά
Σάββατο – Κλειστά
Κυριακή – Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Λεωφόρος Κηφισίας 73, 11523, Αμπελόκηποι, Αττική, Ελλάδα
21 0692 1100
[email protected]

Κριτική

Pneumattic – The Puzzle – Αθήνα Ακούγαμε καιρό για μια σοφίτα που ήθελε «καθάρισμα» και μετά από σκέψη, περισυλλογή και ώριμη σκέψη είπαμε να αναλάβουμε αυτό το δύσκολο έργο καθώς οι Ghost busters είναι ακόμα διακοπές (τα βύσματα). Μπαίνοντας στο δωμάτιο καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα θα είναι λίγο ζόρικα.

Ατμόσφαιρα στοιχειωμένου σπιτιού, καπνοί, χαμηλοί φωτισμοί και παντού στοιχεία που σου λένε ξεκίνα να σκέφτεσαι. Τα σκηνικά είναι προσεγμένα και μες το κλίμα. Αυτό σε συνδυασμό με τον ήχο και τα φώτα αυτομάτως χωρίζει το μυαλό σου στο 50% να σκέφτεσαι τους γρίφους και 50% να είσαι σε μια ετοιμότητα για το τι μπορεί να συμβεί.

Στο κομμάτι του τρόμου τα παιδιά έχουν κάνει καλή δουλειά. Δεν έχει υπερβολές και επιτηδευμένα στοιχεία. Ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να γίνεται και πότε, ώστε να σε κρατάει στο κλίμα άλλα και να μη σε επηρεάζει ιδιαίτερα στην επίλυση των γρίφων.
Ενδεχομένως ομάδες που έχουν παίξει αρκετά τρομακτικά παιχνίδια να μη τρομάξουν τόσο, άλλα δε θα τους απογοητεύσει κιόλας. Στοιχεία της ατμόσφαιρας χωράνε βελτίωση (κυρίως με κάποια αντικείμενα) πιο πολύ για να ικανοποιηθούν και οι λάτρεις της λεπτομέρειας.

Οι γρίφοι είναι αρκετοί για δωμάτιο τρόμου. Είναι κανονικής δυσκολίας (μπορούν δηλαδή να τους επιλύσουν και έμπειρες και αρχάριες ομάδες). Η δυσκολία τους ανεβαίνει κυρίως λόγο της ατμοσφαίρας. Η αλήθεια είναι ότι ο χαμηλός φωτισμός δεν είναι το φόρτε της ομάδας και εδώ, αν και αποδράσαμε, μας παίδεψε λίγο.

Καλό είναι να έχετε μαζί κι ένα παίκτη με καλή όραση. Αν και παίξαμε 5 άτομα, όσο λιγότεροι τόσο το καλύτερο. Λάγο του φωτισμού είναι στιγμές που τα πολλά άτομα δε μπορούν να βοηθήσουν σε κάποια στάδια και δημιουργείται και λιγότερη οχλαγωγία που μπορεί να σε αποπροσανατολίσει σε πιο σύνθετους γρίφους που απαιτούν τη σύνθεση διάφορων στοιχείων. Παίζει 2-3 άτομα να έχουν πολύ καλύτερη ροή από μια πολυμελή ομάδα, όχι ότι δε το ευχαριστιέσαι βεβαία κι έτσι.

Το τέλος του δωματίου είναι ωραίο. Σίγουρα δεν είναι μια συνηθισμένη έξοδος και θα δοκιμαστούν όλοι οι παίκτες στο να τα καταφέρουν. Τα παιδιά και ο GM είναι πολύ ευγενικά, με χιούμορ και πρόθυμα να ακούσουν και να συζητήσουν για οποιαδήποτε παρατήρηση ή στοιχείο του δωματίου. Συμπληρώσαμε το Puzzle επιτυχώς!

Πληροφορίες

Χάρτης

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Pneumattic – The Puzzle – Αμπελόκηποι”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ