Φωτογραφίες

Υπόθεση

Ένα από τα πιο μυστηριακά δωμάτια απόδρασης στην Αθήνα. Έτος: 1934. Καλώς ήρθατε στην αμαξοστοιχία Orient Express. Αφετηριακή στάση: Παρίσι. Προορισμός: Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο κύριος Samuel Edward Ratchette δολοφονείται κάτω από αγνωστες συνθήκες. Η ομάδα σας αναλαμβάνει να διεξάγει εντατικές έρευνες. Προσοχή! Ο δολοφόνος ενδέχεται να είναι κάποιος από τους ίδιους τους παίκτες της ομάδας σας. Το συγκεκριμένο δωμάτιο ενδείκνυται και για παιδιά άνω των 8 ετών.

*** Το δωμάτιο έχει κλείσει ***

Διάρκεια

100 Λεπτά

Εύρος Τιμών

2 Παίκτες – 26€ ανα άτομο
3 Παίκτες – 21€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 18€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα – Κλειστά
Τρίτη – Κλειστά
Τετάρτη – Κλειστά
Πέμπτη – Κλειστά
Παρασκευή – Κλειστά
Σάββατο – Κλειστά
Κυριακή – Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιουλιανού 1, 131 21, Ίλιον, Αττική, Ελλάδα
21 0269 6766
[email protected]
https://escape-land.gr/

Social Media

Κριτική

Ένα ήσυχο βράδυ, η ομάδα αποφάσισε να κάνει ένα ταξιδάκι αναψυχής με το Orient Express, αλλά φυσικά τίποτα δε θα ήταν τόσο απλό και βέβαια, τίποτα δε θα έμενε ήσυχο.

Η πρώτη αίσθηση μπαίνοντας στο δωμάτιο ήταν πολύ ευχάριστη. Ένα αρκετά καλοστημένο δωμάτιο, που παραπέμπει σε βαγόνι εποχής και συγκεκριμένα σε εκείνα τα δωματιάκια μες τα βαγόνια που ήταν σα δωμάτια ξενοδοχείου για αυτούς που ταξίδευαν μέρες.

Από την πρώτη στιγμή η ομάδα ξεκίνησε να ψάχνει και να σκέφτεται. Οι γρίφοι δε μας άφησαν παραπονεμένους, καθώς ήταν και αρκετοί και σε ένα επίπεδο δυσκολίας να μη νιώθουμε οτι τα λύνουμε γρήγορα αλλά ούτε να σπάμε το κεφάλι μας. Αρκετοί από αυτούς ήταν και ιδιαίτερα πρωτότυποι παρά το απλό τους στήσιμο. Ειδικά ένας οπτικός γρίφος μας κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς δεν το είχαμε ξανασυναντήσει. Γενικά, δε χρησημοποιεί κάποια σύνθετη τεχνολογία, έχει ορισμένους αυτοματισμούς αλλά κατα βάση κινείται σε παραδοσιακά μοτίβα, όπως τα γνωστά λουκέτα, κάτι όμως που ταιριάζει στο σύνολο, καθώς μιλάμε για αναπαράσταση εποχής.

Η παρατηρητικότητά είναι πολύ βασικό στοιχείο, καθώς οτιδήποτε μέσα στο δωμάτιο θα μπορούσε να είναι κομμάτι κάποιου γρίφου. Το δωμάτιο έχει και πολύ καλή σεναριακη ροή, καθώς όσο προχωράει προσπαθείς να καταλάβεις και τι έχει συμβεί γύρω από το έγκλημα μέσα στο τρένο. Η ιστορία αποτελεί βασικό κομμάτι και καλό είναι οι παίκτες να την επεξεργαστούν.

Μπορεί να παιχτεί τόσο γραμμικά όσο και παράλληλα, καθώς ανά φάσεις υπάρχουν γρίφοι που μπορούν να λυθούν ταυτόχρονα. Ο χρόνος είναι αρκετός για το επίπεδο του δωματίου. Οι βοήθειες δίνονται σωστά, σε μορφή κυρίως ενδείξεων ώστε να αφήνει το περιθώριο στους παίκτες να φτάσουν στη λύση χωρίς να τη βρουν έτοιμη στο πιάτο. Συνίσταται το ίδιο καλά και από έμπειρες και από άπειρες ομάδες, καθώς υπάρχει μοιρασμένη δυσκολία στους γρίφους, και όντας ένα κλασικό γριφοδωμάτιο χωρίς ηθοποιό να αποτελέσει και εισαγωγή για κάποιον στη διασκέδαση αυτή.

Μια γεμάτη ώρα, που στο χρόνο της μπαίνεις στα παπούτσια του Ηρακλή Πουαρώ (ή όποιου άλλου ντετέκτιβ προτιμάει κανείς) και σου αφήνει μια ωραία αίσθηση να θες να παίξεις άλλο ένα επεισόδιο!

Όλα τα παιδιά εκεί είναι πολύ ευγενικά, με εμφανή καλή διάθεση για αυτό που κάνουν και πάντα με το χαμόγελο.

Μην το σκέφτεστε καθόλου, πάρτε το μεγεθυντικό φακό σας και πηγαινετε να το ερευνήσετε σε ταχύτητα… express!

Stam

Πληροφορίες

Χάρτης

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Orient Express – Escape Land – Ίλιον”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ