Φωτογραφίες

Υπόθεση

Περίπου το 1777 μ.ΧΣε ένα απόμερο χωριό, λίγο έξω από το Λονδίνο οι ντόπιοι κρατούσαν ένα θανάσιμο μυστικό. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα, πάντα απόμακρη και σιωπηλή χάνει τον μικρό της γιο, την ώρα που έπαιζε με τα παιδιά του χωρίου.Η μοναχική γυναικά που υποφέρει από το χαμό του, λυτρώνεται όταν καταφέρνει μετά από δέκα χρόνια να βάλει την ψύχη του σε μια κούκλα.Ο θάνατος απλώνεται στο χωριό καθώς μέσα στην κούκλα δεν ζει ο γιος της αλλά μια οντότητα. Τυφλωμένη από την αγάπη της το μονό που κάνει είναι να τον προστατεύει. Το σπίτι της θα γίνει ένας μεγάλος τάφος …Το πνεύμα της γυναίκας κάθε βράδυ ζωντανεύει το στοιχειωμένο χωριό… για να τραφεί από τις ψυχές των περαστικών και να μπορεί να βλέπει τον μικρό της γιο…..

Διάρκεια

90 Λεπτά

Εύρος Τιμών

3 Παίκτες – 24€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 23€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 22€ ανα άτομο
6 Παίκτες – 21€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα 17:30–23:30
Τρίτη 17:30–23:30
Τετάρτη 17:30–23:30
Πέμπτη 17:30–23:30
Παρασκευή 17:30–23:30
Σάββατο 17:30–23:30
Κυριακή 17:30–23:30

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πειραιώς 17 & Αδελφών Γιαννίδη, 18346, Μοσχάτο, Αττική, Ελλάδα
21 0490 3805
http://www.thedarkwoodvillage.gr/

Social Media

Κριτική

Πάμε βόλτα στο χωριό λέγανε, θα περάσουμε ωραία λέγανε… Και όντως είχαν απόλυτο δίκιο. Μπορεί να μην ανάψαμε τζάκι, να φτιάξαμε ένα ζεστό ρόφημα και να αράξαμε ακούγοντας μόνο τους ήχους της φύσης, αλλά αντιμετωπίσαμε μυστήριες δυνάμεις και προσπαθήσαμε να λύσουμε το κουβάρι μιας ταραγμένης ιστορίας!
Η εμπειρία του Mrs Rose είναι άξια της φήμης που έχει δημιουργήσει το δωμάτιο αυτό. Από την αρχή, εκτός του ότι συναντάς έναν επιβλητικό χώρο, σε βάζει και μ’έναν πολύ ωραίο τρόπο στο κλίμα. Η δουλειά που έχει γίνει στο δωμάτιο είναι εντυπωσιακή. Η αίσθηση που σου δημιουργεί ο χώρος του δάσους ειναι μοναδική, καθώς αμέσως ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε ένα κτίριο κι έχεις την αίσθηση ότι πράγματι διασχίζεις ένα δάσος που σε οδηγεί σ’ένα ξεχασμένο σπίτι. Τα σκηνικά είναι καλοφτιαγμένα και ο συνδυασμός από τα φώτα και τα εφέ δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω για να μπεις στο κλίμα του χώρου με τη μία.

Κερδίζοντας η ατμόσφαιρα μονομιάς τις εντυπώσεις, σταδιακά αναλαμβάνει δράση και το ζωντανό στοιχείο του δωματίου, βάζοντας την ομάδα σε μια κατάσταση εγρήγορσης και αδρεναλίνης, χωρίς να μπλοκάρει τις ομάδες από το να απολαύσουν τους χώρους και να επεξεργαστούν τους γρίφους που θα συναντήσουν. Κι ενώ είσαι κάθε φορά με την απορία τι θα γίνει κι από που θα σουρθεί η κεραμίδα, σου δίνει και το περιθώριο να παίξεις κι όχι να’σαι σα να περιμένεις στη γραμμή εκκίνησης για το πότε θα τρέξεις.

Οι γρίφοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι δύσκολοι. Το στοιχείο του φόβου ίσως ανεβάζει λίγο τη δυσκολία τους. Παρόλα αυτά, ήταν πολύ σημαντικό ότι όλοι ήταν ιδανικά συνδεδεμένοι τόσο με το χώρο όσο και με την ιστορία του δωματίου. Και παρότι μπορεί να συναντάς και τον πιο κλασικό τρόπο κλειδώματος, το λουκέτο, δε σε χαλάει καθώς δένει με τα σημεία που τα βρίσκεις. Παράλληλα πολλοί από αυτούς είναι αρκετά ευφάνταστοι, ειδικά ένας εντυπωσιακός στη λειτουργία του και καλό είναι η ομάδα να…κάτσει, και να τον απολαύσει. Το σημείο αυτό ενδεχομένως μπορεί να βγάλει και τον πιο πολύ τρόμο με τις κατάλληλες επεμβάσεις, αλλά αυτό θα το αφήσουμε στο χέρι του GM πόσο θέλει να ζορίσει την κάθε ομάδα.

Γενικά δεν ενδείκνυται για πολύ αρχάριες ομάδες και σίγουρα όχι για πρώτο δωμάτιο. Θέλει μια εμπειρία και στη διαχείριση του χώρου και στους γρίφους. Βέβαια, ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, η καθοδήγηση από τον GM είναι κατάλληλη ώστε να μη μείνει μια αρχάρια ομάδα μουδιασμένη και να περάσει καλά.

Ο τρόπος που δίνονται οι κατευθύνσεις και οι βοήθειες είναι πολύ καλός ώστε και οι ομάδες να βοηθηθούν αν χρειαστεί, αλλά και να μην παρασύρεται το μυαλό από το κλίμα του χώρου. Το «φέξε μου και γλίστρησα» δεν ταιριάζει στην περίπτωση αυτή. Η καθοδήγηση του GM επίσης γίνεται με πολύ σωστό τρόπο, καθώς σε βάζει σε μια λογική που είναι σαν να ακούς κομμάτια της ιστορίας κι έτσι ξεμπλοκάρεις.

Αποδρώντας επιτυχώς, φύγαμε απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από το ίδιο το χωριό, όσο και από τους ανθρώπους που το..ίδρυσαν. Επισκεφτείτε το Darkwood Village με κλειστά τα μάτια κι αν φοβάστε..κρατήστε τα κλειστά. Κι ενώ το Mrs Rose μετράει περί τον ένα χρόνο λειτουργίας , με πολύ ανυπομονησία περιμένουμε το 2019 τη συνέχεια της ιστορίας με επίκεντρο την Εκκλησία του χωριού. Τι θα συμβεί εκεί; Βοήθειά μας..

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Mrs. Roses House – The Darkwood Village – Μοσχάτο”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ