Φωτογραφίες

Υπόθεση

Έτος 2338. Ο πλανήτης Γή είναι στα όριά του λόγω υπερπληθυσμού και περιβαλλοντικής καταστροφής. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης . Το διαγαλαξιακό σκάφος COSMOS 05 και το πλήρωμά του, ταξιδεύει τα τελευταία 25 χρόνια με τελικό προορισμό τον πλανήτη Kepler-186f . Σκοπός της αποστολής είναι η επιβεβαίωση της καταλληλότητας του πλανήτη για ίδρυση αποικίας από γήινο πληθυσμό.Ο κυβερνήτης Hurt βρισκόταν εδώ και 24 χρόνια σε κρυογενετικό ύπνο. Τώρα ξυπνάει απρογραμμάτιστα και διαπιστώνει ότι, άγνωστο πώς, πολλά από τα μέλη του πληρώματος είναι νεκρά μέσα στις κάψουλές τους.Ενώ προσπαθεί να κατανοήσει τί έχει συμβεί, έρχεται αντιμέτωπος με μια γνώριμη παρουσία και γρήγορα διαπιστώνει πως τίποτα πιά δεν είναι ίδιο. Είναι ο ERIK 10000 AI Robot συγκυβερνήτης σας , που έχει τον πλήρη έλεγχο του σκάφους και μοναδικό σκοπό να καταστρέψει την αποστολή πριν το COSMOS 05, προλάβει να φτάσει στον πλανήτη, αποκαλύπτοντας τη μεγαλύτερη συνομωσία στην ιστορία της ανθρωπότητας… Ο ERIK είναι προγραμματισμένος από τη γήινη ελίτ να σαμποτάρει το όλο εγχείρημα, για να μην αποκαλυφθεί πως ο Kepler -186f κατοικείται από την γήινη φυλή Α εδώ και χιλιάδες χρόνια.Προσπαθήστε να πάρετε το σκάφος υπό τον έλεγχό σας, αποτρέποντας την προγραμματισμένη καταστροφική τροχία, απενεργοποιώντας τον ERIK. Δώστε τη μάχη ενάντια στο χρόνο και το θάνατο. H Γη βασίζεται στη βοήθειά σας…Η Ανθρωπότητα θα τα καταφέρει, ή θα χαθεί για πάντα στην αιωνιότητα; • Στο δωμάτιο γίνεται χρήση καπνού,laser και strobο light .

Διάρκεια

120 Λεπτά

Εύρος Τιμών

1 – 70€ ανα άτομο
2 Παίκτες – 35€ ανα άτομο
3 Παίκτες – 25€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 22€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 20€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα 16:00 – 22:00
Τρίτη 16:00 – 22:00
Τετάρτη 16:00 – 22:00
Πέμπτη 16:00 – 22:00
Παρασκευή 16:00 – 23:00
Σάββατο 11:00 – 23:00
Κυριακή 11:00 – 23:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πελαγωνιας 6, 10447, Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
21 3037 6272
[email protected]
https://www.escaperoomathens.gr/

Social Media

Κριτική

Έτος 2338 και η αναμονή τελείωσε! Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι τότε για να ανοίξει το πολύ αναμενόμενο Cosmos 05… Το δωμάτιο που περίμεναν όλοι οι escapers κι ιδιαίτερα εμείς άνοιξε τις πόρτες του και μας καλώς όρισε στο εσωτερικό ενός διαστημόπλοιου.

Τα παιδιά του escapepolis μας υποδέχονται ένα μεσημέρι Σαββάτου με καφέ, βουτήματα και δειχνοντας μας τα trailer από τα δωμάτια τους στην ειδικά διαμορφωμένη “οθόνη” τοίχου τους μέχρι να τελειώσουν οι καθιερωμένες πρώτες χαιρετούρες. (35 years later) μας εξηγούν τους κανόνες του δωματιου, μας δίνουν ή/και μας φορούν τα απαραίτητα gadget και η πόρτα του δωματίου κλείνει.

Τι να πρώτο πει κανείς με αυτό που αντίκρυζει μέσα στο δωματιο… Το πιο κοντινό που περιγράφει τον χώρο χωρίς να τον προδίδει είναι ότι βρίσκεσαι στο πλατό μια ταινίας για το διάστημα… Το μόνο που έλειπε θα μπορούσε να είναι μια συσκευή που να αφαιρεί την βαρύτητα (ακραίο). Ο σχεδιασμός, η ατμόσφαιρα, τα σκηνικά του δωματιου είναι out of this world (στην κυριολεξία). Δυστυχώς δεν θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θα χαλάσουμε την αίσθηση αυτής της υπεροχής.

Οι γρίφοι, όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία, μέσα στο concept του δωματιου… Μηχανισμοί και λύσεις γρίφων καλά κρυμμένοι μέσα στο δωμάτιο αλλά παράλληλα και τόσο προφανείς. Όλων των επιπέδων ομάδες μπορούν να λύσουν το δωμάτιο. Ακόμα κι αν κάποιοι δυσκολευτουν η βοήθεια έρχεται με έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο.
Συνιστώνται ομάδες μέχρι 4 άτομα για αυτό το διαγαλαξιακό ταξίδι. Η ομάδα πρέπει να συνεργαστεί σχεδόν σε όλα τα στάδια της πορείας του διαστημόπλοιου κι ιδιαίτερα στην αρχή. Καλή παρατηρητικοτητα είναι η φράση κλειδί για την λύση και έξοδο σας ενώ το τέλος θα σας αφήσει άφωνους.

Σε γενικές γραμμές η αναμονή άξιζε 100%. Το escapepolis άνοιξε τις πόρτες σε ένα ακόμη φαντασμαγορικο δωμάτιο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γ’ γενιάς ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλες νέες δυνατότητες και κόσμους για τα αγαπημένα μας escape rooms.
Spoiler alert: Reach out and touch faith!!!

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “COSMOS 05 Death in Space – Escapepolis Athens – Αθήνα”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ