Φωτογραφίες

Υπόθεση

Anubis: o Αιγύπτιος θεός των νεκρών. Η πυραμίδα του, ένας θρύλος που αντηχεί στους αιώνες. Ο αρχαίος πάπυρος που έπεσε στα χέρια σας, δείχνει που βρίσκεται. Άραγε είναι αληθινός; Θα καταφέρετε να βρείτε ό,τι αιώνες τώρα μένει θαμμένο κάτω από την άμμο της ερήμου; Προσοχή. Μερικά μυστικά ίσως είναι καλύτερο να μένουν για πάντα θαμμένα… Performance included! Προτείνεται άνετη ενδυμασία.

Διάρκεια

70 Λεπτά

Εύρος Τιμών

3 Παίκτες – 15€ ανα άτομο
4 Παίκτες – 14€ ανα άτομο
5 Παίκτες – 12€ ανα άτομο
6 Παίκτες – 11€ ανα άτομο

Ωράριο

Δευτέρα: 10:00 – 20:30
Τρίτη: 10:00 – 20:30
Τετάρτη: 10:00 – 20:30
Πέμπτη: 10:00 – 20:30
Παρασκευή: 10:00 – 22:00
Σάββατο: 10:00 – 22:00
Κυριακή: 10:00 – 22:00

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πραξιτέλους 183, 185 35, Πειραιάς, Αττική, Ελλάδα
21 0429 7097
[email protected]
https://piraeus.themindtrap.com/

Social Media

Κριτική

Μια γενιά που μεγάλωσε με Indiana Jones και που πρόλαβε την πρεμιέρα της 1ης ταινίας “Μούμια” (ναι υπήρξε, μην κάνετε ότι δεν το ξέρετε!) δε θα μπορούσε να μην επισκεφθεί ένα δωμάτιο που διαπραγματεύεται εξερεύνηση, κατακόμβες και φυσικά αρχαία πνεύματα της Αιγύπτου. Ταυτόχρονα βέβαια την ομάδα αυτή την κάνει κι έναν αυστηρό κριτή!

Το Anubis λοιπόν κατάφερε περίτρανα να δικαιώσει την επιλογή αυτή και να σε βάλει από την αρχή στο κλίμα της εξερεύνησης. Παίρνουν ένα ιδιαίτερο συν τα δωμάτια που σου έχουν έναν intro χώρο πριν ξετυλήξουν το βασικό τους θέμα. Έτσι κι εδώ, δεν ξεπηδάς ξαφνικά σε μια πυραμίδα ή στο χώρο ενός ναού, αλλά ξεκινάς την πορεία σου κανονικά, μέσα από μονοπάτια και συναντώντας τελικά την πολυπόθητη είσοδο μέσω της οποίας θα βρεθείς στο βασικό σκηνικό.

Πάρα πολύ καλή και αληθοφανής κατασκευή. Αυτομάτως ξεχνάς ότι είσαι μέσα σε ένα κτίριο τοικία και νομίζεις ότι όντως εξερευνάς μια πυραμίδα. Ζωντανοί χώροι, πλούσια σκηνικά, σωστή διακόσμιση και όσο προχωράς ακόμα περισσότερα στοιχεία ενισχύουν την αίσθηση του χώρου. Ιδιαίτερα εύσημα σε επιμέρους σημεία στα οποια συναντάς κλισέ (το λέμε με την καλή έννοια) ταινιών αναλόγου ύφους που απογειώνουν το όλο σκηνικό.

Οι γρίφοι είναι πλούσιοι και σωστοί, τόσο σε σχετικότητα και αριθμό όσο και στο επίπεδο δυσκολίας που πρέπει να έχει ένα τέτοιο δωμάτιο. Η παρατηρικότητα είναι ίσως το βασικό προτέρημα που πρέπει να έχει μια ομάδα που θα παίξει. Λόγω της άνεσης του χώρου, όλη η ομάδα μπορεί να συμμετέχει σε αυτούς και η συνεισφορά όλων είναι εξίσου σημαντική.

Το ζωντανό στοιχείο του δωματίου είναι φυσικά το κερασάκι. Εντυπωσιακή εμφάνιση και σωστή συνδρομή στο να κάνει πιο έντονη την εμπειρία. Πιστό στη φύση του που διαπραγματεύεται, ακολουθεί την ανάλογη συμμετοχή. Δεν είναι κάτι που θα σε κολλήσει στη γωνία να μη θες να κουνηθείς, αλλά δεν είναι και κάτι που θα το πάρεις αψήφιστα. Τουναντίον μάλιστα είναι σημαντικό να έχεις τα μάτια σου πάνω του όπως θα αποδειχθεί.

Παρότι σύνθετο δωμάτιο, θα λέγαμε ότι μπορεί να παιχτεί κι από ομάδα με μικρή εμπειρία. Όχι τελείως άπειρη, αλλά και με μικρό αριθμό δωματίων στο ενεργητικό παίζεις. Ο χώρος είναι άνετος οπότε και ομάδα των 5-6 ατόμων δε θα έχει θέμα. Θα το ευχαριστηθεί το ίδιο και θα συμμετέχει σε όλα. Έτσι κι αλλιώς είναι από αυτά τα δωμάτια εμπειρίας, που πέραν του στοιχείου της απόδρασης είναι σα να βιώνεις μια κινηματογραφική σκηνή. Ο χρόνος είναι αρκετός και οι βοήθειες, όποτε χρειάζονται, καίριες και με σωστό τρόπο, χωρίς να χαλάνε την αίσθηση του παιχνιδιού.

Τα παιδιά του Mindtrap εννοείται για άλλη μια φορά είναι υπερφιλόξενα για ό,τι χρειαστεί η ομάδα να ρωτήσει και να μάθει.

Ένα δωμάτιο που πρέπει να μπει στο check list και που σίγουρα θα εκτιμηθεί στο τέλος και η εμπειρία αλλά και η δουλειά που έχει γίνει για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Οπότε, μην είστε Anoobιδες, δείτε το άμεσα!

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Anubis – The MindTrap Πειραιάς”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ