Φωτογραφίες

Υπόθεση

Στην αρχή του κόσμου ο θεός Ρα, θέλοντας να κυριαρχήσει σε όλη την Αίγυπτο σφυρηλάτησε ένα χρυσό σύμβολο, το Άνκ. Σε αυτό παγίδεψε την δύναμη του θεού Άμμων και με την βοήθεια του κατάφερε να γίνει ο βασιλιάς των θεών.Ο μύθος λέει πως όποιος κατείχε το Άνκ, κατείχε μαζί και το κλειδί της ζωής, με την δύναμη του οποίου θα μπορούσε να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.Πολύ προσπαθούν να βρουν το αρχαίο αυτό Άνκ αλλά κανείς δεν τα έχει καταφέρει. Ο καθηγητής Τζόνσον πιστεύει ότι έχει φτάσει κοντά αλλά λόγο της ηλικίας του δεν μπορεί να κάνει την εκστρατεία για να το βρει. Το ημερολόγιο του καθηγητή έχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του και σας το δίνει με σκοπό να το ανακαλύψετε εσείς.Θα τα καταφέρετε;Το Άνκ είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησής και γρίφων που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο της αρχαίας Αιγύπτου. Βασισμένο στην μυθολογία και ιστορία των Φαραώ, από τον θεό Άμμων στον θεό Ώρο και από τον φαραώ Χέοπα μέχρι τον Τουτανχαμών.

*** Το δωμάτιο έχει κλείσει ***

Διάρκεια

70 Λεπτά

Ωράριο

Δευτέρα – Κλειστά
Τρίτη – Κλειστά
Τετάρτη – Κλειστά
Πέμπτη – Κλειστά
Παρασκευή – Κλειστά
Σάββατο – Κλειστά
Κυριακή – Κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ελ. Βενιζέλου 11, 17235, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
21 0975 7193
[email protected]
http://www.secret-rooms.gr/

Social Media

Κριτική

Για ΑΝΚόμα μια φορά η ομάδα ξεχύθηκε με αυτοθυσία και τόλμη να παρέχει την πολύτιμη βοήθειά της! Ο καθηγητής Τζόνσον, στα γεράματα θυμηθ… εεε αποφάσισε να μας χωσ…. να μας αναθέσει, μια σπουδαία αποστολή! Και φυσικα δεχτήκαμε να βρουμε το αρχαίο ΑΝΚ! Ποιος θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόκληση!

Το ΑΝΚ, για τους παραδοσιακούς Escapers προσφέρει αυτή την ωραία αίσθηση του παιχνιδιού. Γρίφοι, σκέψη και η χαρά του να λύνεις κάτι και να προχωράς! Όπως φαίνεται κι από τα συμφραζόμενα, πρόκειται για ένα γριφοδωμάτιο.

Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά καλή. Σε γενικές γραμμές τα παιδιά έχουν φροντίσει τα σκηνικα να παραπέμπουν σε στοιχεία της αρχαίας Αιγύπτου. Αγάλματα, αιγυπτιακά σύμβολα, τοιχογραφίες και πολλά άλλα σε βάζουν στο κλίμα. Σίγουρα μπορούν να γίνουν επιπλέον προσθήκες, να παίξουν λίγο περισσότερο με τον ήχο και το φωτισμό και θα είναι ακόμα καλύτερη η αίσθηση, ώστε να κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς, αλλά στέκεται πολύ καλά στην κατηγορία του.

Τα εφέ που υπάρχουν και που συνδέονται με κάποιους γρίφους, είναι πάρα πολύ καλά και αποτελούν και μια ευχάριστη έκπληξη. Τόσο αυτά όσο και η έλλειψη λουκετών με τη χρήση μόνο αυτοματισμών, συνδράμουν ενεργά στη προώθηση του σεναρίου οτι έχεις μπει να εξερευνήσεις μια πυραμίδα.

Οι γρίφοι είναι έξυπνοι και διασκεδαστικοί, και φυσικά μέσα στο κόνσεπτ. Είναι γρίφοι λογικής, παρατηρητικότητας και συνδυαστικής σκέψης. Το δωμάτιο κατά βάση κινείται γραμμικά και ο ένας γρίφος σε πάει στον άλλον. Το επίπεδο δυσκολίας τους είναι μέτριο προς ενα τσικ πιο δύσκολο. Όσο πιο καλή χημεία έχει η ομάδα και αξιοποιεί τα στοιχεία που έχει στα χέρια της με καθαρή σκέψη, τόσο μειώνεται και η δυσκολία. Ο τρόπος που έρχονται οι βοήθειες είναι λειτουργικός, αποτελεσματικός, χωρίς να δίνει τη λύση στο πιάτο, ούτε να σε αποσπά από τη ροή. Με πολύ ωραίο τρόπο έρχεται και το φως επίσης, αλλά μην πούμε περισσότερα για αυτό.

Η ροή είναι πολύ καλή και δε νιώθεις να χάνεσαι. Ο χρόνος που δίνεται είναι παραπάνω από ικανοποιητικός. Καλό είναι όμως η ομάδα να έχει μια μικρή εμπειρία για να το χαρεί ακόμα περισσότερο. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να δοκιμαστεί και από μια αρχάρια ομάδα για τον έξτρα λόγο οτι αποτελεί κλασικό γριφοδωμάτιο, με έξυπνα κόνσεπτ ώστε να δημιουργήσει μια ευχάριστηση εντύπωση σε όποιον πρωτοδοκιμάζει να παίξει. Η καθοδήγηση των παιδιών είναι πολύ καλή, δίνοντας τον απαραίτητο χώρο στον άλλον να προσπαθήσει σε κάθε γρίφο.

Εδώ να καταγγείλουμε οτι χρεώνουν το νερό που πίνεις, τα καζανάκια που τραβάς και πόσες φόρες ανοίγεις την πόρτα. Όχι εντάξει, αστειευόμαστε…για την πόρτα…τα άλλα ισχύουν… μπορεί και όχι. Πολύ καλά όλα τα παιδιά, με διάθεση, χιούμορ και όρεξη. Μας έκαναν να νιώσουμε άνετα και μοιράστηκαν κάποιες μελλοντικές ιδέες τους μαζί μας, τις οποίες ανυπομονούμε να δούμε!!

ΑΝ(Κ)τε μη χάνετε χρόνο! Κάντε κράτηση και φύγατε για εξερεύνηση!

Stam

Χάρτης

Κριτικές και Βαθμολογίες

Be the first to review “Ανκ – Secret Rooms – Δάφνη”

ΓΡΙΦΟΙ - ΛΟΓΙΚΗ
ΔΩΜΑΤΙΟ - ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ
GAMEMASTER - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ