Blog

78. JOHN KANELLOPOULOS

Ξεκλειδώστε τον GM – Γιάννης Κανελλόπουλος

Μας κλείδωσε: Scooby…Who? – Art of Escape (Καλλιθέα)

1) Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τα escape rooms;

Η πρώτη μου εμπειρία με τα δωμάτια απόδρασης ήταν στην εταιρεία “Mysteries” η οποία βρισκόταν πίσω από το Χίλτον (δίπλα σχετικά με το Athens Clue). Δεν κράτησε πολύ καιρό ανοιχτή και γι’αυτό απ’ ό,τι έχω καταλάβει είμαι από τους λίγους που την είχαν επισκεφτεί!

2) Ποια είναι η αγαπημένη σου κατηγορία δωματίων και γρίφων;

Αν και παίζω όλες τις κατηγορίες δωματίων, σίγουρα θα προτιμήσω ένα καλό γριφοδωμάτιο, ειδικά αν έχει πολλούς γρίφους και ωραία ατμόσφαιρα τότε είναι ό,τι καλύτερο (βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι λύνω κιόλας, μάλλον είμαι ο εφιάλτης του κάθε GM!!)

Όσον αφορά την αγαπημένη κατηγορία γρίφων, μου αρέσουν οι συνδυαστικοί, καθώς επίσης και όσοι φαίνονται εύκολοι με την πρώτη ματιά αλλά τελικά δεν είναι όπως νόμιζες και πρέπει να σκεφτείς και να παρατηρήσεις περισσότερα πράγματα!

3) Πες μας κάποια αστεία στιγμή που έχεις ζήσει είτε ως παίκτης είτε ως game master.

Σαν GM οι αστείες στιγμές είναι πραγματικά υπερβολικά πολλές, από αστείες συμπεριφορές, ατάκες, ευτράπελα… αυτή που μπορώ να ξεχωρίσω μιας και ήταν ιδιαίτερη περίπτωση ήταν μία αποτυχημένη απόπειρα πρότασης γάμου και πιο συγκεκριμένα στο δωμάτιο “IT”. Προς το τέλος του δωματίου και μέσα σε ένα πανικό μιας και υπήρχε και ο γνωστός Pennywise να τρομάζει, το παλικάρι γονάτισε πίσω της, κρατώντας δαχτυλίδι και εκείνη όταν τον είδε, πήρε μια γκριμάτσα και του είπε “Σήκω σήκω…θα τα πούμε μετά! Τώρα μας κυνηγάει ο κλόουν”!!!

Σαν παίκτης μπορώ να θυμηθώ σαν καλύτερη στιγμή, μία μέρα που παίζαμε σε τρόμου δωμάτιο, ήμασταν τέσσερα άτομα και μας είχαν στριμώξει κάτι “πνεύματα” σε μία γωνιά του δωματίου και πλησίαζαν αργά προς τα εμάς, όμως παράλληλα κάποιοι από εμάς ασχολούμασταν με ένα γρίφο που έπρεπε να λυθεί! Κάποια στιγμή τον λύνουμε, ανοίγει δεξιά μας ένα πορτάκι περίπου 30 x 30 εκατοστά με ένας φως να βγαίνει από κει. Από το φόβο του ένας από τους συμπαίκτες με το που είδε ότι άνοιξε κάτι, προσπάθησε να χωρέσει εκεί για να διαφύγει!! Γονατίσαμε από τα γέλια γιατί ήταν σαν να προσπαθεί να χωρέσει ελέφαντας σε ποντικότρυπα!!

4) Φτιάξε την ιδανική ομάδα παικτών με διάσημους που θα ήθελες να GMάρεις.

Την Αγγελική Νικολούλη να παίζει στο “Scooby Who” και να προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση!! Παρακαλώ να της πείτε ότι την περιμένουμε!

5) Τι καινοτομίες θα ήθελες να δεις σε μελλοντικά δωμάτια;

Δεν περιμένω να δω κάποια συγκεκριμένη καινοτομία στο μέλλον μιας και όπως φαίνεται κάθε χρόνο εξελισσόμαστε συνεχώς και βρίσκουμε καινούργια πράγματα για να εντυπωσιάσουμε θετικά τις ομάδες! Όσο υπάρχουν καλές ιδέες θα υπάρχουν και καλά δωμάτια!

6) Ποια ταινία ή ποιο βιβλίο θα ήθελες να ζωντανέψει σε Escape Room;

Το δωμάτιο που θα ήθελα να ζωντανέψει σε escape room δεν είναι από βιβλίο αλλά …είναι βιβλία!! Σίγουρα οι παλιοί που έπαιζαν PC games adventure και πιο συγκεκριμένα point and click παιχνίδια, σίγουρα θα γνωρίζουν το MYST! Ένα παιχνίδι που λύνοντας γρίφους μεταφερόσουν σε διαφορετικούς κόσμους και εποχές, βρίσκοντας κάποια…βιβλία!

7) Ποιο τραγούδι θα ήθελες να έπαιζε μέσα στο Scooby Who?

Παίζει ήδη μέσα στο Scooby Who, αλλά δυστυχώς για λίγο! Δεν μπορώ να πω παραπάνω γιατί θα είναι spoiler!

8) Συμπλήρωσε τη φράση “Αποδράστε από…”

…την καθημερινότητα!

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published.