Blog

73. THEOLOGOS VLAXOS
Escapologist | June 24, 2023 | 0 Comments

Ξεκλειδώστε τον GA – Θεολόγος Βλάχος

Ξεκλειδώστε τoν Ηθοποιό: Θεολόγος Βλάχος

Εθεάθη: Seven Souls (Κερατσίνι)

1) Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με τα escape rooms;

2015 Silent Hill 1, ένα υπέροχο δωμάτιο απ’ τα πρώτα horror με ηθοποιό, πολύ ατμοσφαιρικό με την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη. Τότε μπήκε μέσα μου το μικρόβιο και δεν βγήκε ποτέ.

2) Ποια είναι η αγαπημένη σου κατηγορία δωματίων και γρίφων;

Δεν έχω αγαπημένη κατηγορία, όλα μου αρέσουν αρκεί να υπάρχει ιστορία, φαντασία και αγάπη. Ότι δωμάτιο και να παίξω έχω μάθει να ξεχνάω τον έξω κόσμο κ να γίνομαι ένα με αυτό. Όσο αφορά την κατηγορία τον γρίφων λατρεύω τους μηχανισμούς σίγουρα όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με το πατροπαράδοτο λουκέτo, όμως ότι κ να είναι μου αρέσει να είναι συνδυαστικό και πάνω απ όλα να έχει ροή και συνοχή.

3) Πες μας κάποια αστεία στιγμή που έχεις ζήσει είτε ως παίκτης είτε ως ηθοποιός.

Ποια να πρωτοπώ δεν ξέρω, νομίζω όμως ότι μια μου έρχεται γρήγορα στο μυαλό όταν έκανα τον τρελό στο Lethal Decision. Μπήκα σε ένα χώρο, ήταν 6 άντρες όλοι διπλάσιοι από εμένα και σε ύψος και σε όγκο, καθόντουσαν όλοι στο πάτωμα από το φόβο τους και τότε σηκώθηκε ένας και είπε <<ρε μα€&@ες είναι ένας και είμαστε έξι, τι κάθεστε κάτω;>> τότε με σήκωσαν αγκαλιά και οι έξι με έβγαλαν έξω απ το χώρο που βρισκόντουσαν και με κλείσαν απ έξω. Βέβαια άλλο να στο λέω και άλλο να το βλέπεις.

image0

4) Φτιάξε την ιδανική ομάδα παικτών με διάσημους που θα ήθελες να συναντήσεις στα δωμάτια της 60min.

Σίγουρα το Why είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο όποτε η πρώτη τριάδα που μου έρχεται στο μυαλό είναι Leonardo DiCaprio, Johnny Depp και Al Pacino. Και νομίζω θα έκλεινα με δυο ακόμη τον Robert Downey Jr (δεν γίνεται το είδωλο μου να λείπει) και σίγουρα τον Morgan Freeman.

5) Τι καινοτομίες θα ήθελες να δεις σε μελλοντικά δωμάτια;

Αυτό που θα ήθελα να δω σε μελλοντικά δωμάτια είτε γρίφων είτε τρόμου είτε ατμοσφαιρικά να είναι κινηματογραφικά. Έχουμε περάσει πλέον σε μια καινούργια γενιά που τα escape room είναι ένα live cinema. Οι ταινίες έχουν φθηνές και ακριβές παραγωγές όμως όλες έχουν ένα κοινό παρανομαστή την καλή ποιότητα και σίγουρα την ευχαρίστηση του θεατή, έτσι θεωρώ πως πρέπει να γίνουν και τα escape room είναι καιρός να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι γιατί τα escape room δεν είναι μόνο τρόμος και γρίφοι, είναι πολλά πράγματα.

6) Ποια ταινία ή ποιο βιβλίο θα ήθελες να ζωντανέψει σε Escape Room;

Γενικά δεν μου αρέσει να παίρνω ταινίες και βιβλία και να τα μεταμορφώνω σε escape room, προτιμώ να γράφω μόνος μου. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω αναγκαστικά μια ταινία θα έκανα σίγουρα τους Avengers γιατί θεωρώ πως όλοι μας είτε μικροί είτε μεγάλοι θα θέλαμε να γίνουμε κάποια στιγμή σούπερ ήρωες, ενώ αν έκανα μια σειρά θα έκανα το Dark.

7) Ποιο τραγούδι θα ήθελες να σε συνόδευε με το που εμφανίζεσαι στα δωμάτια;

Η αλήθεια είναι ότι θέλω να το κάνω κάποια στιγμή, όσοι το διαβάζουν και γνωρίζουν θα καταλάβουν αμέσως ενώ όσοι δεν γνωρίζουν θα μάθουν όταν παίξουν είναι το Καταιγίδα του Αντύπα.

8) Τι άλλο χαρακτήρα θα ήθελες να υποδυθείς μέσα σε ένα δωμάτιο;

Νομίζω ότι μετά από τόσα χρόνια στα escape rooms έχω κάνει όλους τους χαρακτήρες που θα μπορούσα να φανταστώ, τρελό, παπά, ψυχοπαθή δολοφόνο, ξενοδόχο, μούμια, μπάτλερ, αστυφύλακα, ζόμπι, θύμα, μικρό παιδί και τον μεγάλο αδερφό. Όποτε δεν θεωρώ ότι εκτός απ τον Iron Man θα μπορούσα να γίνω κάτι άλλο. 

9) Συμπλήρωσε τη φράση «Αποδράστε από…» 

… την καθημερινότητα που ζείτε, από το χώρο και το χρόνο και ζήστε την κάθε στιγμή ξεχωριστά. Υ.Γ. Κάποιοι από εσάς για να μην πω κατεβείτε, αποδράστε από το συννεφάκι που ζείτε προσγειωθείτε στη γη και προσπαθήστε να αποδράσετε από κάνα δωμάτιο και σίγουρα δεν μιλάω για του σπιτιού σας. Με λίγα λόγια ΠΑΙΞΤΕ ESCAPE ROOM.

Related Posts

Leave a Comment

Your email address will not be published.